Wat is de juiste mix van je berichten op Social Media kanalen?

Goed je hebt die Facebook pagina gemaakt, wat ga je er nu voor berichten opzetten?
Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je berichten gewaardeerd worden door je doelgroep. Maar je moet ook het medium; Facebook in dit geval, waarop je communiceert met je doelgroep niet uit het oog verliezen. Het is belangrijk dat dit goed op elkaar is afgestemd.

Mensen kijken in hun vrije tijd op Facebook, Facebook is onderdeel van de Sociale Media kanalen. De term is duidelijk, maar moet je als ondernemer dan ook echt iets van je prive laten zien? Het effect wat je wil creeeren is een belangrijke factor. Welke verbinding wil je maken met je klanten? Je privéleven uit de doeken doen, is verre van noodzakelijk, maar een foto met een klant is zeker niet ongepast als er een mooie aanleiding voor is(jubileum, prijsvraag etc). Tevens vinden mensen het prettig om iets te zien van de mens achter een bedrijf. Ben je milieu-vriendelijk bezig? Laat het weten. Is er een team-uitje geweest of is er een kindje geboren? Dan mag er best een plaatje van een ooievaar verschijnen op de Facebook pagina, een foto van het babykaartje (zonder de contactgegevens!) maakt het een stukje persoonlijker, maar dat ligt ook aan de wensen van het personeelslid. Een foto van het teamuitje is vaak al wat gemakkelijker.

Mix politiek geladen onderwerpen niet met je bedrijfsuitingen. Maar een leuke activiteit in je omgeving waar je aan mee doet(hardloop run, jaarmarkt, sponsoring van een (sport-)vereniging is zeer geschikt. Ga je tijdelijk dicht vanwege vakantie of een verbouwing, dat kan je daar zeker iets over plaatsen.

Beeldmateriaal blijft heel belangrijk, we zijn met elkaar steeds visueler ingesteld. Via beeldbanken als bigstock, shutterstock of pixabay, kan je aan auteursrechtvrij beeldmateriaal komen voor een kleine vergoeding. Je zal zien dat je bereik zo ongeveer verdubbelt als je het combineert met een foto of video.

De voornaamste regel is dat het niet verstandig is alleen maar berichten over je product of dienst te plaatsen, alleen maar zenden werkt vaak niet. Wissel het af met iets persoonlijkers, humor en speel in op de actualiteit, zoals een feestdag of Nationale Dag van ’recycling’ om maar een voorbeeld te noemen. Nooit van gehoord? Kijk op onderstaande websites om dagen te vinden die een link hebben met jouw bedrijf.

Veel plezier met het plaasen van berichten. Toch liever wat hulp erbij? Neem dan gerust contact op voor een persoonlijke tips&trics sessie of het maandelijks laten beheren van je Social Media platvormen.

https://www.fijnedagvan.nl/overzicht/kalender/
https://nationaldaycalendar.com/calendar-at-a-glance/

Deel dit bericht

soortgelijke blogposts

Social media

Een winkel in de woestijn

Een website is als een winkel in de woestijn……..hoe word je ooit gevonden door je potentiele klanten Promotie, Promotie, Promotie is het antwoord, laat van