Een website versus een Facebookpagina

Is alleen een facebook pagina voldoende? Zonder een website?

Ja dat kan, het ligt erg aan je product/dienst en wie je klanten zijn.  Je ziet het steeds vaker dat jonge bedrijven alleen nog maar een FB-pagina nemen. Facebook facaliteert in ieder geval steeds meer functies; webshop mogelijkheden, afsprakenplanners, laten zien van je producten, ditis  allemaal mogelijk binnen het platform.

Wel moet je je realiseren dat Facebook haar beleid en mogelijkheden van je pagina naar haar eigen wens kan veranderen. Mijn ervaring is dat ze wel ruim op tijd aangeven zodat je aanpassingen kan maken, maar het is wel vaak een uitzoekklusje en wellicht nét in een periode dat je daar niet op zit te wachten. Daarbij ben je met alleen een FB pagina dus wel afhankelijk van een wereldwijde partij waar je verder weinig invloed op kan uitoefenen.

Dus om een basis website te hebben die gewoon in jouw beheer is, raad ik wel aan. Deze mag in de huidige tijd best wat statischer zijn, als je regelmatig op je Facebook pagina, Instagram of Twitter je laatste nieuwtjes deelt.

Wat houdt dat in een statische website? Dit bekent dat je de website bouwt en er niet heel vaak nieuwe content opzet. De content die je bijhoudt is vaak in de vorm van een blog of een pagina waar je de laatste nieuwsbrieven plaatst of linken naar recente persberichten. De hoofdpagina, beschrijving van je services en diensten blijft vaak hetzelfde.

De meeste MKB-ers hebben een statische website, in het verleden werd dat afgeraden, maar als je actief bent op social media kan het tegenwoordig best. Social Media is vaak gemakkelijker voor ondernemers om iets op te plaatsen, het hoeft niet via een CMS( Content Management Systeem) die niet altijd even gebruiksvriendelijk zijn.

Deel dit bericht

soortgelijke blogposts

Social media

Een winkel in de woestijn

Een website is als een winkel in de woestijn……..hoe word je ooit gevonden door je potentiele klanten Promotie, Promotie, Promotie is het antwoord, laat van